Sommarpasta med körsbärstomater

En enkel pasta som känns som en väldigt stor portion, mycket tack vare tomaterna som har mycket vatten i sig. Mätt blir du under alla omständigheter.

Ingredienser

1 matsked olivolja
10 gram finhackad vitlök
50 gram hackad gul lök
100 gram röd paprika, ganska fint hackad
200 gram körsbärstomater, gärna olika färger
25 gram ruccola-sallad
30 gram valfri pasta (vägd okokt)
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt pastan på kokning. Hetta upp olivoljan i en panna och låt den hackade vitlöken fräsa upp. Tillsätt den gula löken. Se till att det inte tar färg. Dela varje körsbärstomat i fyra delar och häll i stekpannan. Tillsätt hackad paprika. Låt gå i flera minuter på ganska hög värme, rör om regelbundet. När röran simmar i en sirapsliknande vätska är det dags att tillsätta pastan. Glöm inte att salta och peppra rejält. Severa med ruccola. En liten skvätt balsamvinäger finns det också utrymme för.

Kalorier: 348 kcal, Protein: 7 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 40 gram

Detta ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost. Läs mer om recepten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.