En enkel pasta som känns som en väldigt stor portion, mycket tack vare tomaterna som har mycket vatten i sig. Mätt blir du under alla omständigheter.
Ingredienser
1 matsked olivolja
10 gram finhackad vitlök
50 gram hackad gul lök
100 gram röd paprika, ganska fint hackad
200 gram körsbärstomater, gärna olika färger
25 gram ruccola-sallad
30 gram valfri pasta (vägd okokt)
flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt pastan på kokning. Hetta upp olivoljan i en panna och låt den hackade vitlöken fräsa upp. Tillsätt den gula löken. Se till att det inte tar färg. Dela varje körsbärstomat i fyra delar och häll i stekpannan. Tillsätt hackad paprika. Låt gå i flera minuter på ganska hög värme, rör om regelbundet. När röran simmar i en sirapsliknande vätska är det dags att tillsätta pastan. Glöm inte att salta och peppra rejält. Severa med ruccola. En liten skvätt balsamvinäger finns det också utrymme för.
Kalorier: 348 kcal, Protein: 7 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 40 gram
Detta ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost. Läs mer om recepten.