Köpvillkor

Allmänt

Femdagar.se säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer. Du behöver vara över 18 år för att beställa. Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämpligt och eventuella garantier är giltiga i Sverige och endast för förstahandsköpare.

Beställning

Beställning görs på vår hemsida femdagar.se. Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att kontakta oss. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina uppgifter registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den mejladress du angivit. Vi förbehåller oss rätten att korrigera ordrar om leverans av någon anledning inte kan ske.

Om du beställt en prenumeration kan du själv logga in och avbryta eller pausa prenumerationen. Detta kan du göra vid vilka tidpunkter som helst. Vid problem, kontakta oss.

Priser och produktbilder

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Femdagar.se reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehålls femdagar.se rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister.

Informationen du lämnar om dig själv används av femdagar.se och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Femdagar.se kan komma att använda uppgifter från kundregistret för mailutskick om våra produkter. Du kan när som helst avbryta dessa utskick, antingen via länken i utskicket eller genom att kontakta oss.

Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som vi bedömer är oseriösa.

Copyright

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör femdagar.se eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Frakt och leverans

Femdagar.se hanterar normalt din order inom tre dygn (helgfria vardagar) från beställning fram tills dess att varan lämnar vårt lager, förutsatt att vi har varan i lager. När varan har lämnat vårt lager övergår leveransansvaret till PostNord som levererar din order inom utsatt tid.

Kunden har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Kontakta oss om du önskar häva ditt köp.

Betalning

I kassan kan du välja mellan betalsätten kortbetalning eller banköverföring.

Ångerrätt och retur

Observera att livsmedel är undantagna ångerrätten enligt Distans- och hemförsäljningslagen och alltså ej omfattas av returrätt. Om det handlar om produktfel skickar vi givetvis ersättningsvaror. Om det föreligger andra omständigheter som motiverar retur kommer vi att beakta detta och göra en bedömning. Då vi har kostnader för distributionen måste vi dock ta ut en hanteringsavgift om 400 kronor per försändelse.

Vid retur behöver vi följande information:

a) ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln eller fakturan)

b) ditt namn och kontaktuppgifter

c) orsaken till begäran om retur.

Femdagar.se skall bekräfta att returen är rimlig innan varorna skickas tillbaka. Om det inte föreligger några felaktigheter på varan kommer vi att ta ut en hanteringsavgift om 400 kronor genom avdrag på återbetalningen. Vi rekommenderar att returen sker med Posten varubrev eller Posten Företagspaket. Kunden står för returkostnad enligt Postens portotabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar.

 

Returadress

Gaganaut AB
Lillängsvägen 51
131 41 Nacka

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi köpesumman så fort som möjligt, dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen. Vi överför pengarna till ditt bankkonto efter avdrag med 300 kronor i hanteringsavgift.

Ej uthämtade paket

Vi ansvarar inte för ej uthämtade paket. Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc).

Reklamation

Om du har fått en defekt vara ber vi dig att omgående kontakta oss för att lösa problemet och eventuellt få ny vara tillsänd. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.