Sagt om fastehärmande kost

Här är några åsikter ur mail till femdagar.se:

Er diet fungerar mycket bättre än vad ni tror i alla fall på mig. Är så chockad att jag var tvungen att skriva till er för jag är normalt en person som är väldigt skeptisk till alla trendiga bantningsmetoder. Dessutom mår jag bättre än på många många år!!”

Jag tyckte det funkade jättebra med kosten. Jag gör det inte av viktskäl utan vill komma åt de ”svältliknande” processerna eller vad jag ska kalla det, på ett bra sätt. Jag har fastat ”på riktigt” tidigare innan alla barnen men nu tycker jag inte det fungerar med jobb o barn o allt. Och 5:2 är också bökigt och inget jag tycker jag behöver. Så detta tror jag är jättebra för mig, det blir andra gången gillt:)”

Jag har nu kommit till sista dagen för min första fasteperiod i 5:55-dieten och äter enligt recepten på denna sida. Jag har läst en del om att man kan känna sig lättare till sinnet under fastan eller till följd av dieten, vilket jag med stor förvåning nu själv upplevt de senaste dagarna.”

Björn och Malin: ”Sötsuget minskade”

Här är några citat från publicerade internationella artiklar. Att regelbundet äta fastehärmande är en växande global trend:

Det är anmärkningsvärt att jag går ner 2,5 kilo varje gång jag följer dieten under fem dagar eftersom jag inte samtidigt är hungrig, irriterad och trött. Till stor del har viktnedgången bevarats. Fyra cykler av fastehärmande kost har övertygat mig: Det här är 2017 års största medicinska framsteg.

Mina energinivåer gick aldrig ner, vilket de brukar göra med kaloribegränsad diet. Formulan funkade för mig och i slutet av veckan kommenterade mina vänner hur snygg jag var”.

Det här funktar för mig. Jag gillar att jag har alla måltider planerade. Jag känner mig till och med lite bortskämd”.

 

Det viktigaste för mig är de mentala effekterna. Efter några dagar uppnår jag en mental klarhet, ökat fokus och något som liknar eufori”.

 

Det måste vara så här det känns att gå på crack”.