Snabba heta grytan

Under fastan är det läge att leva enkelt och laga något som går snabbt och lätt. Att dessutom äta något med hetta som biter ifrån kan liva upp under de fem dagarna. Det här grytan kan du göra så het du vill.

Dessutom kan du mångdubbla receptet för smarta lådor om du vill förbereda så att du slipper matlagningen helt.

Ingredienser
300 gram passerade tomater
200 gram röd paprika
100 gram palsternacka
50 gram rödlök
10 gram vitlök
15 gram olivolja (1 dryg matsked)
Chilipulver (eller annan typ av torkad chili)
Spiskummin
Rökt paprikakrydda
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Hetta upp olivoljan och lägg i den fintärnade palsternackan tillsammans med den grovt klyftade rödlöken. Stek på medelhög värme, men rör inte så mycket. Låt det gärna ta rejäl färg så att sötman kommer fram.

Tillsätt vitlöken och tärnad paprika. Tillsätt kryddorna. Ta ungefär lika mycket chili som spiskummin. Börja med en halv tesked vardera. Ta det lugn med den rökta paprikan. Ca 3 kryddmått till att börja med.

På med de passerade tomaterna och låt puttra ihop. Salta, peppra och krydda upp med mer hetta och rökighet efter smak.

Det här receptet ger 6,6 gram protein, 17 gram fett och 37 gram kolhydrat vilket motsvarar 343 kalorier. Det är hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost.

9 Comments

  1. Eva Larsson 2019-05-05
  2. Fem Dagar 2019-05-15
  3. Madde Andersson 2019-05-16
  4. Fem Dagar 2019-05-16
  5. Jonna Liv 2019-06-06
    • Fem Dagar 2019-06-07
  6. Brummelisa 2019-10-30
    • Fem Dagar 2019-10-31
  7. Ann-Britt Mossberg 2020-03-22

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.