Toskansk bondsoppa

Blir knappast mer rustikt. Men glöm inte salvian. 

Ingredienser

1 matsked olivolja
50 gram blekselleri (den gröna sellerin på stjälk)
50 gram morot
50 gram gul lök
10 gram vitlök
1 tesked buljongpulver (grönsaksbuljong)
50 gram vitkål
75 gram tomat
4 dl vatten
0,5 tesked torkad salvia
0,5 tesked torkad oregano
Salt
Peppar
50 gram bröd av typen surdegsbaguette

Gör så här

Hetta upp olivoljan.

Lägg i hackad vitlök, dra ner värmen och tillsätt den hackade löken. Låt svettas i några minuter utan att ta färg. Tillsätt hackad morot och selleri. Stek vidare under omrörning i flera minuter.

Tillsätt buljongen, smula över salvia och oregano. Fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på vattnet och sjud upp. Riv vitkålsblad i grova bitar och gör samma sak med en tomat.

Koka ihop under lock i 30 minuter.

Smaka av med salt, peppar och ev. någon droppe citron.

Servera med brödet.

Kalorier: 372 kcal, Protein: 7 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 44 gram

Detta ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.