Toskansk bondsoppa

Blir knappast mer rustikt. Men glöm inte salvian. 

Ingredienser

1 matsked olivolja
50 gram blekselleri (den gröna sellerin på stjälk)
50 gram morot
50 gram gul lök
10 gram vitlök
1 tesked buljongpulver (grönsaksbuljong)
50 gram vitkål
75 gram tomat
4 dl vatten
0,5 tesked torkad salvia
0,5 tesked torkad oregano
Salt
Peppar
50 gram bröd av typen surdegsbaguette

Gör så här

Hetta upp olivoljan.

Lägg i hackad vitlök, dra ner värmen och tillsätt den hackade löken. Låt svettas i några minuter utan att ta färg. Tillsätt hackad morot och selleri. Stek vidare under omrörning i flera minuter.

Tillsätt buljongen, smula över salvia och oregano. Fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på vattnet och sjud upp. Riv vitkålsblad i grova bitar och gör samma sak med en tomat.

Koka ihop under lock i 30 minuter.

Smaka av med salt, peppar och ev. någon droppe citron.

Servera med brödet.

Kalorier: 372 kcal, Protein: 7 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 44 gram

Detta ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.