Testa dig själv! Så passar du för fastehärmande kost

Att regelbundet ta fem dagar med fastehärmande kost kan vara det bästa sättet att hålla vikten och behålla hälsan, men det är en kraftfull metod som inte passar alla. Kolla därför av mot vår checklista. Om du svarar ja på samtliga nedanstående frågor är fastehärmande kost ett utmärkt sätt för dig att hålla vikten och behålla hälsan.

Är du fullt frisk? Om du har en diagnos så måste du rådgöra med din läkare innan du provar så kraftig kalorirestriktion.

Är du mellan 20 och 69 år? Du över 70 måste vara i optimal form. Det viktiga i den åldern är att behålla sin vikt och kroppen kan ta skada av upprepad kalorirestriktion. Medelåldern är optimal för fastehärmande perioder. Det är då hälsoeffekterna av fasta får störst genomslag. Observera att du absolut inte ska fasta om du är under 18 eller gravid.

Är du över- eller normalviktig? Fastehärmande kost är ett sätt att gå ner i vikt, men även normalviktiga följer metoden för viktkontroll och bättre hälsa. Om du är underviktig ska du inte börja med regelbunden fasta. Se först till att komma upp i normal vikt.

Är det rätt läge? Är du på en plats i livet där du känner att fem dagar med fastehärmande kost kan vara ett spännande projekt? Allt blir lättare om du tar ett medvetet beslut som är grundat i dig själv. Samtidigt kan de fem dagarna vara ett sätt att komma i kontakt med sig själv och få kraft att fatta beslut som minskar stressen i livet.

Är du nyfiken på hur fastehärmande kost påverkar dig? Exakt hur bra det funkar är individuellt och du måste prova och vara vaksam på dina reaktioner för att se om det passar dig. Försök att se det som ett äventyr och inte som prestationskrav.

Har du svarat ja på dessa frågor, så testa! Du har mycket att vinna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.