Nytt vittnesmål om 5:55: “Det här funkar för mig”

En amerikansk journalist rapporterar från sitt försök med femdagars-fastan. Hon skriver för den erkända publikationen STAT om hälsa och livsvetenskap vilket ger trovärdighet åt denna mycket positiva “recension”.

De som provat 5:55 känner igen sig i det mesta som Usha Lee McFarling beskriver. Både de jobbiga känslorna i början av fastan till de mycket positiva mot slutet. Hon tar också upp viktminskningen och att man får ett bättre förhållande till mat efter de fem dagarna med fastehärmande kost.

Läs hela artikeln!

PS: Hon testar Prolon som kostar 500 kronor om dagen och vars patenterade formula inte kan jämföras med vårt måltidspaket, som endast tagit intryck av övergripande och brett kommunicerade forskningsresultat om fem dagars fasta. 

Dessutom har journalisten också skrivit en mycket bra och läsvärd artikel om vetenskapen bakom periodisk fasta. De resultat som hittills framkommit i studier beskriver hon som “inte triviala”. Möss blir smartare, starkare och mer uthålliga med fem dagars fastecykler. Det rör sig åt det hållet även i studierna på människor. Överhuvudtaget är detta ett fält som växer enormt inom forskningen efter att under många år ha setts som lite suspekt.

Läs hela artikeln om vetenskapen bakom fastehärmande diet