Nu kan du äta och ändå få fastans fördelar

Med fastehärmande kost slipper du de påfrestningar en total fasta innebär, men drar ändå nytta av de kraftigt positiva effekter fasta ger på kroppen. Metoderna bygger på ny forskning och på femdagar.se får du veta allt om den revolutionerande dieten.

Det går i korthet ut på att du under fem dagar äter cirka 750 kalorier om dagen, vilket är mindre än vanligt, men ändå så pass mycket att du kan leva normalt.

Det speciella med fastehärmande kost är dess låga innehåll av protein och kolhydrater. Detta gör att kroppen ställer om från tillväxt till reparation. Just detta ligger bakom de goda effekterna av total fasta, men nu kan du få dessa effekter utan att behöva utsätta dig för total fasta som kan vara mycket påfrestande och till och med farligt om du inte är fullt frisk.

Femdagar.se har strukturerat ett program kring fastehärmande kost som vi kallar 5:55. Det innebär att du äter fastehärmande fem dagar varannan månad. Se det som en periodisk fasta med väldigt långa cykler. Det ger dig frihet att äta normalt och sedan kan du dra nytta av de positiva effekter fem dagars fastehärmande kost ger.

Läs mer om forskningen och 5:55-metoden. Läs mer om reglerna för fastehärmande kost.