Namnet är inspirerad av en anekdot som Valter Longo, forskaren bakom fastehärmande kost, berättade i en podcast. Han äter pescetarianskt mellan fastorna och brukar beställa en pizza med räkor men utan ost på den lokala pizzerian. Pizzabagarna kallar den “Crazy Pizza”.
Den här varianten anpassad för fasta är också galet lättlagad (du behöver inte ens gratinera den):
Ingredienser
Ett tortillabröd (40 gram, Santa Maria Original Medium)
200 gram passerade tomater
100 gram Rödlök, skivad i tunna halvmånar.
10 gram vitlök, hackad
15 gram olivolja (en matsked)
75 gram skivade färska champinjoner
Salt, peppar, ev. örtkryddor
Gör så här
Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull och fräs på vitlöken, lägg i rödlöken och sänk värmen rejält. Löken ska nu “smälta” på låg värme i minst en kvart. Den ska inte ta färg. Tillsätt de passerade tomaterna och höj värmen så att det puttrar. Minst en kvart till, tomatsåsen ska reduceras till en tjockflytande massa. Salta och peppra efter smak.
Hetta upp en stekpanna utan matfett och lägg tortillabrödet i pannan. Det ska bli varmt på båda sidor. Ta ut brödet och lägg champinjonerna i den torra pannan. Vänd runt dem tills vattnet har släppt och de har blivit brynta.
Bred tomatsåsen över tortillabrödet och lägg på champinjonerna. Eventuellt kan du även strö på lite örter till exempel oregano.
Kalorier: 370 kcal, Protein: 8 gram, Fett: 18 gram, Kolhydrater: 41 gram
Detta ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost.