Zucchiniplättar med vitlök och citron

Med en fläkt från Medelhavet kommer de här nyttiga och goda Zucchiniplättarna. Passar även perfekt som en somrig lättlunch när du inte fastar. 

Ingredienser
250 gram Zucchini (ca 1 medelstor)
50 gram lök (ca en halv medelstor)
30 gram (ca 2 matskedar) majsmjöl (Maizena)
1 litet ägg (ca 50 gram)
1 matsked olivolja
1 st liten vitlöksklyfta
Rivet skal från en halv ekologisk citron
En näve småbladig sallad
salt och peppar

Gör så här
Skala och riv Zucchinin. Krama ur så mycket vatten du kan med händerna. Riv drygt hälften av en medelstor lök på samma järn. Finhacka en vitlöksklyfta och riv citronskalet.

Blanda allt med ägget och majsmjöl i en bunke. Om du utesluter ägget, så ta 10 gram extra majsmjöl. Salta och peppra efter smak.

Blanda ihop smeten, forma rejäla plättar och stek dem i olivoljan några minuter på varje sida.

Servera med salladsblad, exempelvis mangold.

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.

2 Comments

  1. Susanne Brusewitz 2017-11-10
    • admin 2017-11-10

Kommentera