Tortillapizza med champinjoner och oatly-ost

Pizza är gott, men ost går knappt att använda under en 5:55-diet eftersom det innehåller för mycket protein för en fastehärmande cykel. Det finns dock en god lösning och det är att koka ner havregrädde. Krämig sälta som får cellerna att lugna ner sig. Enkelt och kanongott med tomat, champinjon och ruccola.

Ingredienser

1 mellanstort Tortillabröd (40 gram)
50 gram tomatpuré
100 gram champinjoner
125 gram “iMat”, havregrädde från Oatly
salt och valfria pizza-kryddor
En näve ruccola

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Koka havregrädden långsamt i en kastrull tills den tjocknar och minskar till max en tredjedel av volymen. Det tar 20-30 minuter. Ostifiera extra genom att tillsätta minst två kryddmått salt och några drag med vit- och/eller svartpepparkvarnen.

Skiva champinjonerna och stek i torr panna tills vätskan släpper och de börjar bryna.

Blanda tomatpurén med vatten till en konsistens som känns som tjock tomatsås. Bred den på tortillabrödet och strö över champinjonerna. Klicka till sist över havreosten och grädda i ugnen 8-10 minuter.

Toppa med några blad ruccola vid servering.

Detta recept ingår i 5:55-dieten och det är viktigt att följa det exakt. Läs mer om recepten.

2 Comments

  1. Carina 2018-02-03
    • admin 2018-02-05

Kommentera