Storkok: Indisk Dhal-gryta

Om du gör detta väldoftade storkok av den klassiska indiska grytan Dhal (Daal) får du mat för halva femdagars-fastan på ett bräde. Det här receptet innehåller sex portioner (att laga en portion är opraktiskt). Bra om du vill lägga energi på annat än att laga mat under fastan.

Ingredienser

1 matsked rapsolja
2 teskedar curry
1 tesked spiskummin
1 tesked Garam Masala
1 tesked paprikapulver
1 tesked Sambal Oelek
1,5 tesked salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 stor hackad lök (100 gram)
200 gram grovriven morot
200 gram grovriven rotselleri
200 gram torkade röda linser
1 burk, 400 gram, krossade tomater
1 burk, 400 gram, kokosmjölk
350 gram färdiggjort naanbröd (1,5 paket Santa Maria Naanbröd 260 gram)

Gör så här

Fräs curry, spiskummin, garam masala, paprikapulver och Sambal Oelek i oljan några minuter på medeltemperatur. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök samt grovriven rotselleri och morot. Höj värmen och fräs vidare i några minuter. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk samt linserna. Salta. Låt puttra under lock i minst en kvart så att linserna mjuknar.

Dela upp grytan i sex portioner. Till varje portion äter du cirka 60 gram Naanbröd.

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.

12 Comments

  1. Åsa E Melander 2017-09-30
  2. admin 2017-10-01
  3. K 2018-01-01
  4. admin 2018-01-02
  5. Carina 2018-01-31
    • admin 2018-01-31
  6. Carina 2018-02-03
    • admin 2018-02-05
  7. Carina 2018-02-05
    • admin 2018-02-05
  8. Elisabeth 2018-03-10
  9. Dag Kättström 2018-03-12

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.