Sommarpasta med körsbärstomater och ruccola

En enkel pasta som känns som en väldigt stor portion, mycket tack vare tomaterna som har mycket vatten i sig. Mätt blir du under alla omständigheter.

Ingredienser

1 matsked olivolja
1 vitlöksklyfta
30 gram valfri pasta (vägd okokt)
100 gram röd paprika
300 gram körsbärstomater, gärna olika färger.
25 gram ruccola-sallad
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Koka pastan. Hacka vitlöken och låt den fräsa upp i olivoljan. Dela varje körsbärstomat i fyra delar och häll i stekpannan. Tillsätt hackad paprika. Låt gå i flera minuter på ganska hög värme, rör om regelbundet. När röran simmar i en sirapsliknande vätska är det dags att tillsätta pastan. Glöm inte att salta och peppra rejält. Severa med ruccola.

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.

3 Comments

  1. Mia 2018-01-03
  2. Elisabet Hellström 2018-06-30
    • Dag Kättström 2018-06-30

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.