Rotfruktsstrips med Dijondipp

Fingermat gör fastan lite festligare. 

Ingredienser

100 gram potatis
100 gram palsternacka
100 gram morot
1 matsked Olivolja
1 tesked Hellmans majonnäs
1 tesked Dijonsenap
2 teskedar Heinz Chilisås
salt och valfria kryddor.

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Strimla rotfrukterna och lägg på en plåt. Blanda runt ordentligt med olivoljan och salta. Låt gå i ugnen cirka 20 minuter. Avsluta gärna med grillelementet.

Blanda de lika delarna majonnäs och dijonsenap till en liten dipsås (denna blandning passar även utmärkt som dressing till en rejäl burgare som du kan göra när det är dags för ”refeeding”).

Servera stripsen med dippen och chilisås och njut.

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.


Missa inte möjligheten att göra 5:55 till en vana – följ oss på facebook:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.