Rödbetssoppa med fänkål och rågbrödskrutonger

Fänkålen ger en delikat smakbrytning och det rostade rågbrödet höjer upplevelsen av den här rödbetssoppan ytterligare.

rodbetssoppa
Ingredienser

150 gram skalade rödbetor (ca 2 stycken)
100 gram fänkål
50 gram gul lök
1 matsked grönsaksbuljong (pulver)
2 deciliter vatten
20 gram rågbröd (ca 1/3 skiva)
1 matsked creme fraiche
1 matsked olivolja
salt och vitpeppar

Gör så här
Riv de skalade rödbetorna grovt. Smula rågbrödet. Stek en liten del av rödbetorna och rågbrödet i 1 matsked olivolja. Plocka upp och lägg åt sidan. Låt så mycket olja som möjligt vara kvar i pannan.

Finhacka löken och hacka fänkålen. Lägg i pannan tillsammans med resten av rödbetorna. Stek på medelvärme någon minut. Tillsätt 1 matsked grönsaksbuljong och 2 deciliter vatten och låt småkoka i minst 10 minuter. När grönsakerna är mjuka mixar du soppan helt slät med en stavmixer.

Häll upp och garnera med de stekta rödbetsstrimlorna och rågbrödet. Toppa med 1 matsked creme fraiche.

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.

Kommentera