Pastatouille

Fräsch fransk landsbygd och en skön liten näve pasta till fastan. Jag brukar göra dubbel sats av den här ratatouillen och spara till annat tillfälle under de fem dagarna.

Ingredienser

25 gram gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gram aubergine
150 gram squash (zucchini)
100 gram röd paprika
200 gram krossade tomater
1 matsked olivolja
0,5 tesked torkad timjan
0,5 tesked torkad rosmarin
salt, svartpeppar och ev. lite chili eller tabasco
30 gram pasta av valfri sort

Gör så här

Finhacka lök och vitlök och låt svettas i olivoljan på låg värme. Hacka aubergine, squash och röd paprika i större bitar, cirka 1 cm per sida. Tillsätt och höj värmen. Fräs på ordentligt. Låt gärna några bitar få lite bränna. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Låt puttra under lock i minst 30 minuter.

Koka pastan. Rör ihop med Ratatouillen och servera!

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.

Missa inte möjligheten att göra 5:55 till en vana – följ oss på facebook:

8 Comments

  1. Helen Mannersjö 2017-10-17
    • admin 2017-10-17
      • Helen Mannersjö 2017-10-17
  2. Helen Mannersjö 2017-10-17
    • admin 2017-10-18
  3. Carina 2018-02-08
  4. Elisabeth 2018-03-10
    • Dag Kättström 2018-03-12

Kommentera