Pastatouille

Här är ett fastehärmande recept på “Pastatouille”, alltså den klassiska aubergine- och zucchiniröran Ratatouille med pasta.

Ingredienser

25 gram gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gram aubergine
150 gram zucchini
100 gram röd paprika
200 gram krossade tomater
1 matsked olivolja
0,5 tesked torkad timjan
0,5 tesked torkad rosmarin
salt, svartpeppar och ev. lite chili eller tabasco
25 gram pasta av valfri sort (vägd okokt)

Gör så här

Finhacka lök och vitlök och låt svettas i olivoljan på låg värme. Hacka aubergine, squash och röd paprika i större bitar, cirka 1 cm per sida. Tillsätt och höj värmen. Fräs på ordentligt. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Låt puttra under lock i minst 30 minuter.

Koka under tiden pastan. Rör ihop med Ratatouillen och servera!

Detta recept ger 345 kalorier och innehåller 7,5 g protein, 16 g fett och 38 g kolhydrater. Det innebär att det ger hälften av vad du ska äta under en dag när du äter fastehärmande kost.

11 Comments

  1. Helen Mannersjö 2017-10-17
    • admin 2017-10-17
      • Helen Mannersjö 2017-10-17
      • Lilli 2023-03-11
  2. Helen Mannersjö 2017-10-17
    • admin 2017-10-18
  3. Carina 2018-02-08
  4. Elisabeth 2018-03-10
    • Dag Kättström 2018-03-12
  5. Mona Gejer 2019-03-31
    • Dag Kättström 2019-03-31

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.