Nudelwok med pak choi, paprika och rödkål

Enkel och god wok. Ersätt inte risnudlarna med äggnudlar, då blir innehållet av protein alldeles för högt.

nudelwokIngredienser

45 gram risnudlar
100 gram rödkål
150 gram pak choi
50 gram röd paprika
1 matsked riven färsk ingefära
1 matsked sesamolja
0,5 tesked soja
1 tesked limesaft

Gör så här
Koka 45 gram risnudlar i tre minuter (eller enl. instruktion på paketet). Skölj i kallt vatten.

Fräs 1 matsked ingefära på låg värme i 1 matsked sesamolja. Finstrimla 100 gram rödkål och lägg i. Gör samma sak med 150 gram strimlad Pak Choi och avsluta med att tillsätta paprikan. Höj värmen och woka tills grönsakerna börjar slakna, men har spänsten kvar.

Blanda ner nudlarna och 0,5-1 tesked soja. Värm upp och toppa med 1 tesked limesaft (helst från färska frukter förstås). Smaka av. Den som vill få upp styrkan kan tillsätta exempelvis lite Sambal Oelek.

Detta recept ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost.

4 Comments

  1. Eva Larsson 2019-12-27
    • Fem Dagar 2019-12-27
  2. Petter 2020-09-26
    • Fem Dagar 2021-10-31

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.