Enkel och god wok. Ersätt inte risnudlarna med äggnudlar, då blir innehållet av protein alldeles för högt.
Ingredienser
45 gram risnudlar
100 gram rödkål
150 gram pak choi
50 gram röd paprika
1 matsked riven färsk ingefära
1 matsked sesamolja
0,5 tesked soja
1 tesked limesaft
Gör så här
Koka 45 gram risnudlar i tre minuter (eller enl. instruktion på paketet). Skölj i kallt vatten.
Fräs 1 matsked ingefära på låg värme i 1 matsked sesamolja. Finstrimla 100 gram rödkål och lägg i. Gör samma sak med 150 gram strimlad Pak Choi och avsluta med att tillsätta paprikan. Höj värmen och woka tills grönsakerna börjar slakna, men har spänsten kvar.
Blanda ner nudlarna och 0,5-1 tesked soja. Värm upp och toppa med 1 tesked limesaft (helst från färska frukter förstås). Smaka av. Den som vill få upp styrkan kan tillsätta exempelvis lite Sambal Oelek.
Detta recept ger hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost.
Hej. Dina recept är toppen! Smakrika.
I detta fall undrar jag om detta recept är för en person en måltid.
Med vänlig hälsning
Eva Larsson
Tack Eva!
Hade missat det, men har kompletterade nu receptet med info. Detta är för en person och räcker till hälften av vad du ska äta under en dag med fastehärmande kost. Det är förstås smidigt att flerdubbla receptet om man vill göra “matlådor” till sina fem dagar.
Hur är det om man tränar mycket styrke träning. Riskerar man att tappa mycket muskelmassa under ´dessa veckor? Eller tas det igen direkt veckan efter när man äter som vanligt igen?
Det har intressant nog gjorts forskning på att så kallad lean mass inte påverkas i nämnvärd grad under de fem dagarna. I första hand är det fett som förbränns. Därmed kan man i princip använda fasting mimicking diet för att förändra ration fett/lean mass.