Grillad spetskål med sötpotatis

De söta tonerna från grillad spetskål är ett fint tillbehör till grillkött under de 55 vanliga dagarna. Under fem dagars fastehärmande diet blir spetskålen huvudnumret tillsammans med andra olivolje-indränkta grönsaker på grillen.

Ingredienser

200 gram spetskål
150 gram sötpotatis.
100 gram broccoli
1 matsked olivolja
75 gram körsbärstomat
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Dela spetskålen så att du får en sammanhållen ”biff”. Räkna inte med att du ska äta roten, så du kan väga upp något mer än 200 gram. Dela sötpotatisen i max en halv centimeter tjocka skivor. Skär loss buketterna från broccolin. Lägg allt i en bunke och tillsätt olivoljan och rejält med flingsalt och blanda runt. Lägg på grillen. Låt gå tills allt har mjuknat och brynts. Unna dig några stänk olivolja även över den färdiga tallriken och servera med körsbärstomater.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.