Blomkålsrösti med indisk spenat

God och mättande med indisk touch. Tryck till röstin i pannan så att de bli tunnare och rejält brynta.

Ingredienser
150 gram blomkål
150 gram potatis (1-2 st)
2 teskedar majsstärkelse
100 gram bladspenat
1/2 st vitlöksklyfta
2 teskedar riven färsk ingefära
1/2 tesked garam masala
4 teskedar olivolja
1 st tomat

Gör så här
Skala potatisen och skär blomkål och potatis i mindre bitar. Lägg i lättsaltat vatten och koka tills de mjuknat något.

Fräs vitlök och ingefära i 2 teskedar olivolja på låg värme. Lägg i bladspenaten och rör om då och då tills spenaten slaknar. Tillsätt ev. en matsked vatten och låt blandningen stå och puttra.

Häll av vattnet från blomkål och potatis och mosa lätt. Det ska vara bitar kvar. Rör ned 2 teskedar majsstärkelse och salta och peppra. Dela upp smeten och forma till tjocka plättar. Hetta upp 2 teskedar olivolja i en stekpanna och stek gyllenbrunt på medelvärme.

Mixa spenatblandningen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar och Garam Masala. Servera med röstin och tomat.

Detta recept ingår i 5:55-dieten. Läs mer om recepten.

6 Comments

  1. Barbro Thörn 2017-10-12
    • admin 2017-10-12
  2. Kaj Wolgast 2017-10-30
    • admin 2017-10-30
  3. Carina 2018-02-03
    • admin 2018-02-05

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.